A qui ens adrecem?

Qualsevol persona amb alguna necessitat especial es pot beneficiar de la presència dels animals. Així Curecan treballa amb:

 • Centres de gent gran
 • Centres sociosanitaris
 • Centres especialitzats en problemes neurològics i de salut mental.
 • Centres educatius
 • Centres socials: clubs socials, centres culturals, centres cívics, etc.
 • Particulars: sessions de teràpia i activitats individuals (sempre sota supervisió del corresponent professional sanitari o de l’educació)
Què podem treballar en una sessió?

La presència de l'animal facilita la tasca dels professional, podent dir que actua com a co-terapeuta.

Durant les sessions podem treballar:

 • L’activitat motriu i funcional: motricitat fina i gruixuda (agafant diferents objectes per entregar-los al gos, fent senyals concrets per donar ordres a l’animal, llençant-li pilo-tes, aguantant aros per fer que passi, fent un petit agility, etc.), equilibri (fent passar el gos entre les cames, donar l’ordre que s’estiri el gos, etc.), foment de la marxa (passeig amb l’animal), activitat de la vida diària bàsiques (posant aigua al gos, alimentant-lo, raspallant, vestint-lo, banyant-lo). • L’estimulació cognitiva: fomentem la comprensió a través d’ordres donades a l’animal, estimulem l’atenció amb jocs en els que participen persones i gossos. Treballem la lectura, escriptura, expressió oral, reconeixement d’objectes mitjançant activitats en el que el gos és el protagonista (àlbums de fotos, fitxes amb objectes que utilitza el gos), amb tot això també treballem la memòria, el seguiment de seqüències i el pensament abstracte-simbòlic. En el cas de les persones amb deterioraments cognitius greus, treballem l’estimulació més basal, a través del contacte directe amb el gos aturat i en moviment, així estimulem el tacte, l’enfocament de la vista i les connexions amb la realitat.


 • Beneficis socials: els animals faciliten el treball en equip, la relació entre els residents i amb els professionals, fomenten la conversa, el respecte del torn, la capacitat d’empatia, i milloren l’autoestima de les persones. Tot això es treballa durant les sessions de jocs en grup, al donar ordres al gos, i amb la simple relació amb l’animal, el qual busca el contacte amb la persona, independentment de les seves capacitats.

Curecan compta amb l’assessorament de professionals dels diferents àmbits que garanteixen l’adequació de les activitats per cada tipus de persona.


L’equip d’intervenció de Curecan està format sempre per animal i guia (personal format en Teràpia Assistida amb Animals).


Totes les activitats són dutes a terme de forma divertida, l’objectiu és que usuaris, professionals i animals passin una estona agradable.

Estructura dels programesCurecan inicia els programes fent una enquesta entre els usuaris i familiars per saber quin és l’interès i el grau de coneixement de les teràpies assistides amb animals.


Si el centre ho requereix, es pot fer una xerrada informativa a l’inici del programa adreçada a residents, familiars i treballadors.

A continuació es realitza una reunió amb els professionals del centre per concretar quins són els objectius a treballar amb cada persona. Curecan assessora als professionals per marcar uns objectius, realitzar registres i avaluar l’eficàcia de la teràpia amb els animals.Les sessions tenen una durada aproximada de 45 minuts i poden ser individuals o grupals. El temps s’estructura de la següent forma:

 • 1. Salutació inicial
 • 2. Exercicis senzills d’escalfament i d’apropament a l'animal
 • 3. Exercicis específics per fomentar els ítems fixats
 • 4. Temps de relaxació
 • 5. Comiat
Periòdicament, es fixen reunions d’equip per avaluar el resultat de les intervencions i marcar el camí a seguir.Impressions dels professionals de la Residència Feixa Llarga

Clicant aquí podeu llegir l'entrevista realitzada als professionals de la Residència Feixa Llarga.

Volem agraïr als professionals de Feixa Llarga la seva col·laboració durant les sessions, gràcies a la qual aconseguim que el treball amb els nostres animals sigui de gran profit pels residents.
Seguiu-nos també a:


 

Totes les imatges d'aquesta pàgina web són propietat de Curecan. Queda prohibida la seva reproducció sense autorització.

Curecan és una marca registrada.