Qui som?
La nostra tasca
Equip
Centres on treballem
Tallers Educatius Curecan
Notícies
Sabies que...
Col·laboracions
Contacteu amb nosaltres
 

El Puff va ser adoptat al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics del Maresme. La seva especialitat és la mirada, motiva a qualsevol a seguir-lo.

En Puff és un gos molt tranquil, acostumat a caminar entre cadires de rodes i caminadors. La seva principal afició és jugar a pilota, moment en el qual es converteix en un cadell i treu tota la seva energia.

La Sookie, després d'una llarga història de voltar per diferents llocs, va ser recollida per la protectora ARBRA, de Santa Eulàlia de Ronçana, i allà va ser adoptada.

La Sookie ha trobat el seu lloc entre persones amb necessitats especials. Als centres que visita amb Curecan, mostra la seva cara més dolça, s'apropa a les persones i busca el seu contacte durant llargues estones.

En Tao va ser adoptat a través de la Protectora UPRODEA Dos Hermanas de Sevilla.

Tao, tot i la seva sordesa, és un gos segur, afable, molt viu. Tot això el fa un gos despert i molt estimulant durant les sessions de teràpia.
Tao és un exemple de superació, que ens ensenya que els animals poden adaptar-se perfectament a deficiències sensorials com la sordesa d'una forma natural. I qui millor que ell per moure's entre persones amb diverses necessitats especials?

Izas va ser trobada a Valladolid i adoptada gràcies a l'associació GalgoLeku.

Izas és una gossa molt tranquil·la i afable, de caràcter tímid i afectuós. Tant per la seva elegància innata com per la seva mirada dolça, crida l'atenció de totes les persones a les que s'acosta demanant carícies. Izas és un altre exemple de superació, després d'haver viscut moments durs en la seva vida, ha sabut superar les seves pors i ha recuperat la fe en les persones. La seva evolució ha estat espectacular i ara és feliç vivint en família i mostra el seu agraïment a cadascuna de les persones que la tracten amb afecte.La Musa va ser adoptada a un particular, fruit d’una camada imprevista.  

La Musa és una gossa jove, adoptada als dos mesos d'edat i molt ben socialitzada. És molt activa i simpàtica i gaudeix molt deixant-se acariciar. Des del primer moment va mostrar que tenia una gran capacitat com a gossa de teràpia.

Síndria va ser trobada al carrer sense microxip a Sant Fost de Campsentelles i adoptada al Refugi ARBRA.

Síndria és una gossa joveneta i molt alegre, des del primer moment ha demostrat que li encanta envoltar-se de gent. Mostra el seu somriure a cada sessió i contagia la seva alegria a les persones. L'entusiasme amb que dóna les abraçades és una de les seves característiques que més agrada, i per suposat la paciència que té en tot moment.

La Lola, a l'igual que en Puff, va ser adoptada al CAAD Maresme.

La Lola va ser adoptada quan tenia tres mesos i amb tan curta vida ja havia passat per un parell de llars. És una gata especialment sociable i aquesta característica fa que sigui molt especial a l'hora de fer teràpia. Amb la Lola, Curecan consolida el projecte de fer teràpia amb felins, que tantes ganes tenia de desenvolupar.
Podeu veure a la Lola treballant en les seves primeres sessions clicant aquí.
TAMPOC NO US PODEU PERDRE EL DIARI DE LOLA!

La Rita va ser adoptada d'un particular, fruit d'una camada imprevista.

La Rita és una gossa que va ser adoptada al mes i mig d'edat, tot i això s'ha socialitzat molt bé i s'ha convertit en una gossa molt equilibrada. Les seves majors habilitats són "fer la croqueta" i acomodar-se a la falda de les persones. Li encanta jugar amb qualsevol nino o pilota, podríem assegurar que això és el que més li agrada del món!


Milú va ser adoptat a la protectora ARBRA

El Milú és un gos amb molta energia a qui li encanta aprendre. La seva especialitat són les activitats dinàmiques i aconsegueix activar a tothom a través del seu moviment. Però també sap trobar els moments de calma, li agrada molt que l'acariciïn quan treballem amb ell a sobre de la taula.

Hachi va ser adoptat a la protectora ARBRA

Hachi ha nascut per ser gos de teràpia. Busca el contacte amb les persones més sensibles i els estimula a fer-li carícies. És un instint natural en ell que el fa ser un company genial durant les sessions.

La Lila ha estat adoptada a ARBRA

La Lila ha arribat a l'equip de Curecan al 2018. És una gosseta jove que té passió per les persones. Aprèn molt ràpid i pràcticament no necessita entrenament perquè té un instint natural com a gossa de teràpia. És tota alegria!

L'Alai va ser adoptat d'una família particular.

Tot i la seva joventut, des de l'inici ha mostrat una gran afinitat per les persones i moltes capacitats com a gat de teràpia. Es puja a la falda de les persones i s'adorm d'una forma molt relaxant!

Mac va ser adoptat a la protectora de Granollers.

Mac és un gos molt tranquil i afectuós. La paciència és la seva gran característica. Encara que això sí, no dubta a usar el seu musell per demanar l'atenció i les carícies de cada persona que té a prop. Li encanta rebre abraçades.

La Mar amb en Puff i en Rufi.

La Mar Alcalá és Veterinària des de l’any 1998 i va realitzar la seva tesi doctoral sobre la malaltia d’Alzheimer, finalitzant l’any 2003. També és Tècnic en Teràpia Assistida amb Animals (UAB). Gran part de la seva carrera professional ha treballat en centres d’acolliment d’animals abandonats. Ha sigut el contacte continu amb aquests animals i la seva vocació per fomentar la tasca social dels gossos el que la van portar a idear Curecan.

Gabriel i Puff

En Gabriel Liesa és diplomat en fisioteràpia des del 1996. La majoria de la seva trajectòria professional l'ha dedicat al món de la gent gran, autor del blog El vell moviment i coautor del blog Fisioterapia, geriatría y otras opiniones. Arrel d'una experiència fortuïta de TAA amb gats de carrer, es va adonar de l'important motor de motivació que són els animals per les persones. Dins de l'equip de Curecan realitza assessorament i supervisió dels diferents programes que duem a terme.

Zelaia i Misto

Zelaia Artetxe va néixer a Bilbao i és diplomada en infermeria des de l’any 2004 per la UPV. És tècnic en Teràpia Assistida per Animals (CTAC). Com a infermera té una àmplia experiència en l’àmbit de la geriatria. Li apassionen els animals i és membre de l’equip gestor de l’associació protectora d’animals Galgoleku. Al lligar la seva vocació d’infermera de geriatria amb la seva passió pels animals, va dirigir el seu interès cap a la TAA, unint-se a l’equip de Curecan.

Belén i Valdés

Belén Barrantes és veterinària des de l’any 2001. Ha desenvolupat la majoria de la seva carrera professional com a veterinària de centres d’acolliment d’animals.  La necessitat de treballar en un àmbit que l’ompli com a professional i com a persona la porta a realitzar un curs de TAA (Cuerpo Canino Terapéutico Lincoln, Peggy Gilbert).  Dins de l’equip de Curecan aconsegueix reunir els seus 3 objectius personals: realitzar una tasca social amb les persones, demostrar la utilitat com a co-terapeutes dels animals que han passat part de la seva vida a un refugi i crear un entorn dins de la seva família en el que l’ajuda, el respecte i la cooperació entre persones i animals estigui present.

Cristina i Rita

La Cristina García Corbi és infermera des de l'any 2013, especialitzada en malalt fràgil i amb experiència en centres geriàtrics i sociosanitaris, anteriorment havia desenvolupat la seva tasca professional com a auxiliar de veterinària.
Arrel de conèixer la tasca de Curecan es va interessat per les TAA, formant-se com a tècnic en teràpia assistida amb animals a l'ACZ (Associació Catalana de Zooterapia).

Curecan compta amb l'assessorament de diversos professionals de l'àmbit sanitari i educatiu per dissenyar les sessions i les avaluacions dels resultats.


EL NOSTRE RECORD PELS COMPANYS QUE JA NO ESTAN...

El nostre estimat Rufi ens va deixar a l'abril de 2019. Ell va ser un dels membres de l'equip fundador de Curecan i sense dubte ha deixat una preciosa emprenta en tots nosaltres i en la nostra forma de treballar.

El nostre company Cheste ens va deixar al 2018. Només podem agraïr al sempre actiu i divertit Cheste haver compartit amb nosaltres tota la seva alegria i entusiasme.


El nostre petit Momo ens va deixar a l'octubre de 2018. Era un animal sensible i curiós que sempre feia les delícies de les persones, adults i nens, que l'alimentaven i que tenien cura d'ell amb afecte.
GRÀCIES MOMO per compartir tant amb nosaltres!

En Bepo ens va deixar a l'agost de 2015. Era un animal molt sociable i divertit. Ell va iniciar el nostre projecte amb conillets d'Índies i a ell es deu el seu nom: "Projecte Bepo".

PETIT BEPO, SEMPRE ET RECORDAREM!

Podeu veure al Bepo treballant al següent vídeo.


En Bruno ens ha deixat al febrer de 2018.

En Bruno era un conillet d'Índies molt ben socialitzat, i des de la primera sessió va mostrar ser curiós i afable, estimulant als usuaris a acariciar-lo i alimentar-lo. El trobem molt a falta. GRÀCIES BRUNO PER AJUDAR A TANTES PERSONES A SOMRIURE!
Podeu veure al Bruno treballant clicant aquí.


A vegades els nostres camins es separen d'éssers extraordinaris. Amb el nou any 2016 que comença, la Boyd i la Tres segueixen un camí diferent al nostre. Guapes, us volem agrair la gran feina que heu fet amb Curecan i l'ajuda que heu prestat a tanta gent!

El Misto va treballar durant un temps amb l'equip de Curecan, però a partir d'un cert moment vàrem veure que ja no gaudia de les sessions com abans. És per això que vàrem decidir que Misto deixés de ser gos de teràpia i ara gaudeix plenament de la seva vida com a gos de companyia amb la seva gran família.


Seguiu-nos també a:


TwitterFacebook
 

Totes les imatges d'aquesta pàgina web són propietat de Curecan. Queda prohibida la seva reproducció sense autorització.

Curecan és una marca registrada.

 
Top